Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

Όταν το μηδέν συνάντησε το άπειρο


Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η
ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι
απόλυτα σίγουρος …
Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ας θεωρήσουμε ότι ο πληθυσμός της Γης είναι ο παράγοντας χ. Και ας υποθέσουμε ότι η ανθρώπινη βλακεία, ως μη μετρήσιμο μέγεθος (όπως π.χ. η ανθρώπινη ευαισθησία, το ανθρώπινο θάρρος, η ανθρώπινη αδιαφορία) μπορεί να μετρηθεί με όρους φέροντα οργανισμού (δηλαδή 1 ηλίθιος, 2 ηλίθιοι, 3 ηλίθιοι κλπ κλπ).
Έστω λοιπόν ότι οι ηλίθιοι είναι ο παράγοντας ψ.

Εδώ πρέπει να γίνει ένας διαχωρισμός, ο οποίος θα φανεί αργότερα εξαιρετικά βοηθητικός για τους υπολογισμούς μας.

Στη σοβιετική Ρωσία, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ο, πολύ πετυχημένος, όρος ''χρήσιμοι ηλίθιοι''.
Ο όρος αυτός έφτασε από τότε, μέχρι τις μέρες μας να ορίζει αυτούς οι οποίοι ενώ θεωρητικά υπερασπίζονται τους καλούς, ή θεωρούν εαυτόν κομμάτι των καλών κάνουνε καλύτερα κι από τους ίδιους τους κακούς τη δουλειά των κακών και μάλιστα χωρίς να τους κοστίζουν ούτε ένα ρούβλι.
Έστω λοιπόν ότι οι χρήσιμοι ηλίθοι είναι ο παράγοντας ψ1.

Αυτό βέβαια σημαίνει ότι υπάρχουν και άχρηστοι (μα παντελώς άχρηστοι σας λέω) ηλίθιοι. Στους άχρηστους ηλίθιους συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εξ ορισμού, εξ αρχής, εκ θέσεως, και ενδεχομένως εξ επιλογής, κακοί. Έστω λοιπόν ότι οι άχρηστοι ηλίθιοι είναι ο παράγοντας ψ2.

Όλοι οι υπόλοιποι που δεν βρίσκουν τους εαυτούς τους ούτε στη μία κατηγορία ούτε στην άλλη, οι ''έξυπνοι'' δηλαδή, (τρομάρα τους) προβληματίζονται και δυσανασχετούν με την θάλασσα ηλιθίων, χρήσιμων και άχρηστων, στην οποία κολυμπάνε, αλλά άμα πιάσει καμιά φουρτούνα μπορεί και να πιαστούνε και από κανέναν ηλίθιο για να επιπλεύσουν. Έστω λοιπόν ότι οι υπόλοιποι του πλανήτη, οι ''έξυπνοι'', είναι ο παράγοντας ω.


Δεν θα σας κουράσω με αλγόριθμους, εξισώσεις και περίεργα σύμβολα. Παραθέτω βέβαια τον μαθηματικό τύπο της εξίσωσης παρακάτω και όσοι θέλετε μπορείτε να το δοκιμάσετε στο σπίτι, πάντα με προσοχή και υπό την επίβλεψη κάποιου ειδικού, για να επαληθεύσετε το αποτέλεσμα. Όχι για να μη λέτε ότι σας λέω και ψέματα δηλαδής....


Το αποτέλεσμα της πολύπλοκης αυτής πράξης, αποκωδικοποίησε και αποτύπωσε σε λέξεις ο φίλος Α. πριν μερικά χρόνια, και μέχρι τις μέρες μας, φωτίζει το δρόμο για τη λύση τέτοιων δύσκολων προβλημάτων....

Ανάμεσα στο σκατό και το απόσκατο
δεν διαλέγεις το σκατό.
Τραβάς καζανάκι.
Α.Ι.


2 σχόλια:

ξεναγός νεκρόπολης είπε...

ωραια ατακα τρουφα μου αυτη του α.ι., αλλα τι ειναι το σκατο, και τι το αποσκατο?
γιατι ο καθενας μας και η καθε μια μας εχει και απο μια ντουζινα τετοια ζευγαρια...

ασχετο...η φαση με τα σκατα παντα ηταν αγαπημενη πηγη για παραδειγματα

και επισης η εξισωση μπορει να γραφει και σε πιο απλη μορφη,αν και αυτη που εχεις,επαληθευεται

ΗΛΗΘΙΟΙ ΤΑ ΚΟΥΒΑΔΑΚΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Σ' ΑΛΛΗ ΠΑΡΑΛΙΑ

Ανώνυμος είπε...

μου' γινες μπλογκοκαμμενάκι αγάπη μου; Αναπαράγουμε κι εμείς το κυρίαρχο ψέμμα και ενισχύουμε τις δομές της προπαγάνδας; Κι επιπλέον δίνουμε και το φίλο μας στεγνά ως τροφή για τα -ηλίθια- θηρία. Όχι ότι με χαλάει δηλαδή που θρέφεις το μύθο μου.. Α.Ι.